Odoo afbeelding en tekstblok

LunaTix

Als nieuwe workshop voor klasbezoeken en ter ondersteuning van het project Sterren Schitteren voor Iedereen (SSVI) ontwikkelen we een bordspel dat kennis voor beginnende waarnemers ondersteunt en dat het leerplan voor de laatste graad lager onderwijs volgt. Verder willen we de nieuwe STEM-generatie in het onderwijs informatief een blik in hun toekomst geven (over een maanbasis en marsreizen) door terug te blikken naar de ruimtevaart tijdens de space race. Naast verschillende spelvarianten, zal er ook een lessenpakket voor het bordspel ontwikkeld worden voor in de klas.

Inhoud van het bordspel

Projectontwikkeling


Planeten op je Bord(spel)

Nu kan een groepsbezoek gekoppeld worden aan enkele thema's met naast het waarnemen en een bezoek, ook een sessie met één van de vele educatieve bordspellen (onder begeleiding) die we ter beschikking stellen.

Groepsbezoeken

Er komen ook cursussen die gelinkt worden met bordspellen. De eerste in de rij was een 'gamification-cursus' met de naam "Inleiding tot de astrobiologie". Deze cursus bestaat uit een wekelijkse lessenreeks van 6 sessies. Elke les bestaat uit een toelichting van een uur over een bepaald onderwerp (nu ook voor een groter aantal cursisten), gevolgd door een educatief bordspel op een andere dag in de week rond datzelfde thema voor een kleinere groep van de cursisten die interesse tonen voor de 'gamification' van kennis vergaren.

Overzicht Bordspellen


Odoo tekst en afbeelding blok